Banánově-skořicové kuličky
Banánově-skořicové kuličky

Banánově-skořicové kuličky

Banánově-skořicové kuličky

Nepečené banánovo-skořicové kuličky jsou jedním z přesně těch receptů, které si dokážete připravit velmi rychle - klidně na poslední chvíli. 

Obsah

Pokud již máte připraveny klasické perníčky a vánoční zákusky, možná ještě změníte názor a připravíte si ještě tento rychlý, chutný a zdravý dezert. Zmizí z vánočního stolu okamžitě, půjdou doslova na dračku.

Použitý Vegan protein má opravdu výbornou chuť, je lehce vstřebatelný a vůbec nezatěžuje žaludek. Je obohacen o vitaminy skupiny B, vitamin D3 a o BCAA. Je vhodný i pro lidi trpící laktózovou intolerancí, alergií na lepek, vegany, vegetariány i diabetiky.

Potřebujeme

  • 1 ks banán
  • ¼ šálku kokosové mouky
  • ¼ šálku mandlové mouky
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1 lžičku skořice ¼ muškátového oříšku
  • 2 odměrky (2 x 30 g) Vegan proteinu - příchuť čokoláda / skořice

Na obalování

  • 1 PL kokosového cukru
  • 1 PL mleté ​​skořice

Postup

V míse rozmačkáme vidličkou banán, přimícháme mandlové máslo a javorový sirup. V druhé misce smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, skořici a muškátový ořech.

Do banánové kaše přidáme suché přísady a mícháme dokud se nevytvoří těsto. Hotové těsto rozdělíme na 13 rovnoměrně velkých koulí.

V mělké misce rozmícháme kokosový cukr se skořicí. Každou kuličku ve směsi obalíme a vložíme do papírového košíčku.

Skladujeme v uzavřené nádobě a v chladu.

Dobrou chuť!