Bezlaktózová bábovka s proteinem
Bezlaktózová bábovka s proteinem

Bezlaktózová bábovka s proteinem

Bezlaktózová bábovka s proteinem

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na dezert, ktorý si zamilujú všetci, vrátane tých, ktorí sú alergický na laktózu, táto čokoládová bábovka je tou pravou voľbou.

Obsah

Potřebujeme:

  • 125 g hladké mouky
  • 125 g polohrubé mouky
  • 2 odměrky Vegan proteinu
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 10 dkg křišťálového cukru
  • 1 dl oleje
  • 1,5 dl vody
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

  1. Čtyři žloutky vyšleháme s cukrem do bíla.
  2. Přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva, Vegan protein a sůl Vše spolu smícháme.
  3. Z bílků vyšleháme sníh, který postupně jemně vmícháme do těsta.
  4. Když je těsto vymíchané, pomalu ho nalijeme do silikonové formy. Trošku těsta si ale odložíme do jiné nádoby a smícháme ho se 2 lžícemi kakaa.
  5. Následně těsto s kakaem vylijeme také do silikonové formy.
  6. Vezmeme si dlouhou špejli a pomalu rozmícháme bledé a tmavé těsto – vzniknou nám tak zajímavé 2barevné vzory.
  7. Těsto dáme upéct do vyhřáté trouby na 175 ° C., přibližně 35 až 40 minut.