Čokoládový cheesecake bez cukru
Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Cheesecake patří mezi oblíbené sladké pochoutky. Často se setkáváme s různými variacemi – čokoládový, jahodový, vanilkový, avšak klasický cheesecake obvykle obsahuje skutečně vysoký podíl přidaného cukru. Proto jsme se rozhodli připravit recept plný bílkovin a navíc bez přidaného cukru. Určitě se vyplatí zkusit tento skvělý recept, cheesecake i přesto, že je bez cukru, nezůstane dlouho na stole.

Obsah

Potřebujeme

Na korpus:

  • 180 g kokosové mouky
  • 4 odměrky (60g) Lactofree protein (příchuť vanilka-bourbon)
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • špetka soli

Na krém:

  • 400g měkký tvaroh
  • 2 x Extra Mass Pudding (příchuť čokoláda)
  • 2 odměrky Premium Protein (příchuť nugát)
  • ¼ hrníčku kakaa
  • xylitol podle chuti
  • lyofilizované maliny

Na polevu:

  • 100g čokoláda bez přidaného cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání

Postup

Vše spolu smícháme a namačkáme na dno dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem, nebo vymažeme olejem. Pečeme při teplotě 170°C cca 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Všechny suroviny na krém spolu utřeme kromě malin. Nakonec přidáme lyofilizované maliny. Krém naneseme na připravený vychladlý korpus.

Cheesecake polijeme čokoládou a dozdobíme podle chuti a fantazie.

Dobrou chuť!