Osvěžení a protein? Určitě zkuste nový JUICY PROTEIN Více na...

Čokoládový cheesecake bez cukru
Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Cheesecake patří mezi oblíbené sladké pochoutky. Často se setkáváme s různými variacemi – čokoládový, jahodový, vanilkový, avšak klasický cheesecake obvykle obsahuje skutečně vysoký podíl přidaného cukru. Proto jsme se rozhodli připravit recept plný bílkovin a navíc bez přidaného cukru. Určitě se vyplatí zkusit tento skvělý recept, cheesecake i přesto, že je bez cukru, nezůstane dlouho na stole.

Obsah

Potřebujeme

Na korpus:

  • 180 g kokosové mouky
  • 4 odměrky (60g) Lactofree protein (příchuť vanilka-bourbon)
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • špetka soli

Na krém:

  • 400g měkký tvaroh
  • 2 x Extra Mass Pudding (příchuť čokoláda)
  • 2 odměrky Premium Protein (příchuť nugát)
  • ¼ hrníčku kakaa
  • xylitol podle chuti
  • lyofilizované maliny

Na polevu:

  • 100g čokoláda bez přidaného cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání

Postup

Vše spolu smícháme a namačkáme na dno dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem, nebo vymažeme olejem. Pečeme při teplotě 170°C cca 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Všechny suroviny na krém spolu utřeme kromě malin. Nakonec přidáme lyofilizované maliny. Krém naneseme na připravený vychladlý korpus.

Cheesecake polijeme čokoládou a dozdobíme podle chuti a fantazie.

Dobrou chuť!