Čokoládově oříšková ovesná kaše s obsahem bílkovín
Čokoládově oříšková ovesná kaše s obsahem bílkovín

Čokoládově oříšková ovesná kaše s obsahem bílkovín

Čokoládově oříšková ovesná kaše s obsahem bílkovín
V minulosti boli ovsené vločky obľúbenou potravinou najmä vo svete chudobných -  kombinovali ich s rôznymi obilninami a strukovinami. Dnes sa ovsené vločky stali hviezdou sociálnych sietí a naberajú na popularite. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a navyše majú priaznivé účinky na ľudský organizmus.
 

Čokoláda zlepšuje náladu – snižuje krevní tlak – pomáhá při hubnutí, chrání před mrtvicí, prodlužuje život, zlepšuje fungování mozku, snižuje riziko rakoviny, bojuje proti zubnímu kazu (to však neplatí pro sladké mléčné čokolády).

Potřebujeme (1 porce)

  • 5 PL jemně mletých ovesných vloček
  • 1 šálek mléka
  • 2 vaječné bílky
  • 2 PL bílého jogurtu
  • 1/2 lžíce medu
  • 1 odměrka ProteinFit 80 (příchuť čokoláda-oříšek)
  • 1 PL podrcených oříšků na ozdobení
  • ovoce podle chuti ke zdobení
  • skořice podle chuti

Postup

Přidáme ovesné vločky do misky, poté jogurt, skořici a dobře promícháme. Na středním plameni si zahřejeme mléko s medem. Přidáme ovesnou směs a rychle smícháme ručně metličkami (aby se bílky nesrazily) a mícháme do zhoustnutí (kaše by měla mít pudinkovou konzistenci). Odstavíme a přidáme protein a dozdobíme kaši oříšky.

Dobrou chuť!