"převlékáme" produkty  nový dizajn nové etikety

Glycín

Glycín

Je nezbytná na stavbu DNA, RNA jako i dalších AK, např. serinu.

  • Aminokyselina potřebná pro tvorbu žlučových kyselin a hemoglobinu.
  • Napomáhá organismu absorbovat vápník.
  • Chrání před překyselením žaludku, je potřebná pro růst, hojení a zdravou prostatu.
  • Zvyšuje energii a odolnost organismu.
  • Podporuje tvorbu kreatinu v organismu a tím pomáhá organismu oddalování katabolismus svalových buněk.

Glycin je unikátní aminokyselinou z i proteinogenických aminokyselin. Většina proteinů obsahuje pouze malé množství glycinu. Největší výjimkou je kolagen, který obsahuje asi 35% glycinu.

Aminokyselina glycin je používána pro činnost nervového systému jako inhibiční neurotransmiter při epileptických záchvatech a hyperaktivitě.

V potravinových zdrojích se glycin vyskytuje nejvíce v rybách, mase, fazolích a mléčných výrobcích.