Jahodový nepečený dort s proteinem
Jahodový nepečený dort s proteinem

Jahodový nepečený dort s proteinem

Jahodový nepečený dort s proteinem

Jahody sú bohaté na vlákninu a, naopak, obsahujú veľmi málo cukru, preto môžu tak byť odporúčané pri najrôznejších diétach

Jahody jsou bohaté na vlákninu a, naopak, obsahují velmi málo cukru, proto mohou tak být doporučeno při nejrůznějších dietách.
 

 

Potřebujeme:
500 g zralých jahod
600 ml bílého jogurtu
10 plátků želatiny
2 dávky stévie


Postup:
1 / Jogurt nechte ohřát na pokojovou teplotu.
2 / Želatinové plátky nechte chvíli ve studené vodě, aby nabobtnaly. Pak je vyždímejte, dejte do misky a trošku zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete udělat ve vodní lázni.
3 / V míse smíchejte jogurt a Stevem. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu.
4 / Přichystejte si větší mísu, vymažte ji olivovým olejem a vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky mísy. Vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt zbývající jahody. Vlijte zbytek jogurtu.
5 / Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do ledničky. Zthnutú dort vyklopte z mísy na talíř a nakrájenou podávejte.
Tip: Dort si připravte den předem a nechte ho zuhnuť přes noc.

 

Dobrou chuť!!!