Mikulášské cookies
Mikulášské cookies

Mikulášské cookies

Mikulášské cookies

Připravte si na vánoční mlsání zdravé nadýchané a zároveň křupavé proteinové cookies. Hořkou čokoládu v kombinaci s proteinem lahodně doplňují Makadamie ořechy. Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept bez pečení a překvapte rodinu novým dezertem na vašem svátečním stole. Podívejme se, jak na to ...

Obsah

Ječný sirup je přírodním sladidlem, který se vyrábí hydrolýzou ječného škrobu s využitím přírodních sladových enzymů. Díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje trávení. Ve srovnání s běžným cukrem nezpůsobuje překyselení žaludku (má vyšší pH), a tak zabraňuje vyplavování některých důležitých minerálů z lidského organismu.

Potřebujeme

  • 400 g pohankové mouky
  • 250 g kokosového oleje
  • 3 PL ječného sirupu
  • 80 g hořké čokolády
  • 3 odměrky (3 x 30 g) ProteinFit 80, příchuť čokoláda
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g makadamových ořechů
  • sladidlo podle chuti

Postup

Všechny ingredience smícháme spolu a přidáme nasekanou čokoládu a makadamie ořechy. Pořádně promícháme a vytvořené těsto dáme na několik hodin odležet do chladničky. Po několika hodinách těsto vyjmeme a tvarujeme malé cookies, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut.

Dobrou chuť!