​Proteinové perníčky
​Proteinové perníčky

​Proteinové perníčky

​Proteinové perníčky

Pomalu, ale jistě se blíží nejsladší období roku - vánoční svátky a perníky jsou samozřejmě jejich nedílnou součástí. Snažte se mít na svátečním stole převážně zdravé dobroty, a tak si je můžete vychutnat bez výčitek. Tyto perníčky jsou plné bílkovin, zdravé, rychle připravené a navíc chutnají božsky.

Obsah

Už samotnou přípravu perníků množství domácností realizuje každoročně jako společnou aktivitu s dětmi, kterým přináší obrovskou radost. Ty se radují, ochotně pomáhají při pečení a po domě se rozplývá tradiční vůně. Ať se líbí - mnohými milovaná vánoční atmosféra je tu znovu!

Pečení oblíbených perníčků, jejich následné několikahodinové zdobení a závodění se hospodyněk, která z nich se může pyšnit hezčí ozdobenými perníky, jednoduše, patří k Vánocům.

Představte si, že takto krásně nazdobené perníčky se dají připravit zdravě a chutně zároveň, přičemž jsou plné bílkovin díky přidání proteinu.

Potřebujeme

  • 140 g hladké mouky
  • 140 g proteinu Wellness Daily Protein, příchuť natural
  • 2 vaječné bílky
  • 50 ml rozpuštěného másla
  • 3 PL medu
  • 2 PL perníkového koření
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Postup

Všechny suché suroviny smícháme zvlášť - tedy mícháme mouku, protein, prášek do pečiva a perníkové koření. Následně přidáme všechny ostatní suroviny a opět pořádně rozmícháme. Z hmoty vznikne jemné těsto, které necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.

Těsto následně vyválíme cca na 5 mm tloušťku a vykrojíme z něj různé tvary. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly. Perníky uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 ° C přibližně 15 minut. Necháme vychladnout a můžeme se pustit do zdobení.