Ryba s bramborovou krustou a vánoční  salát s jablky - zdravá strava
Ryba s bramborovou krustou a vánoční salát s jablky - zdravá strava

Ryba s bramborovou krustou a vánoční salát s jablky - zdravá strava

Ryba s bramborovou krustou a vánoční  salát s jablky - zdravá strava

Ryby spolu se zeleninou a ovocem patří mezi hlavní složky zdravé výživy. Doporučují se především kvůli vysokému obsahu omega 3 a 6 mastných kyselin. Ty jsou vynikající zejména pro kardiovaskulární systém. Jejich konzumace nezatěžuje organismus a přestože dokážou rychle zasytit, nepocítíte to na vaší váze.

Obsah

Potřebujeme

(na 4 porce)

  • 2 velké brambory na pečení
  • 1/2 středně velkého póru
  • 1 PL oleje
  • 1 PL čerstvého másla
  • 1/2 ČL soli
  • 4 porce filé
  • 1 vejce
  • 1 dávka Wellness Daily Protein- natural
  • 1 pochoutková smetana
  • 2 PL petrželky

Postup

Oloupejte brambory, omyjte je a poté nastrouhejte na struhadle s největšími otvory. Osolte filé polovinou soli. Promíchejte nastrouhané brambory s pórkem a vejcem. Na pekáč dejte máslo a udělejte 4 hromádky z nastrouhaných brambor, pórku a vajec. K tomu položte filé, na vrch dejte znovu těsto z brambor a dejte zapéct do trouby na 30 minut na 200°C. Brambory by měly být pěkně křupavé a zbarvené do zlato-hněda a ryby jen vařené. Smíchejte protein, pochoutkovou smetanu a petržel. Podávejte k rybě.

Dobrou chuť!