Vánoční pečení - Nemúčny čokoládově pistáciový koláč
Vánoční pečení - Nemúčny čokoládově pistáciový koláč

Vánoční pečení - Nemúčny čokoládově pistáciový koláč

Vánoční pečení - Nemúčny čokoládově pistáciový koláč

Pokud rádi zdravě mlsáte, nemúčny čokoládově pistáciový koláč je pro vás tou výbornou volbou.

Obsah

Odborníci tvrdí, že pravidelná konzumace pistácií po dobu alespoň jednoho měsíce může snížit hladinu cholesterolu až o 10%. Stačí, když se naučíte konzumovat pistáciové ořechy 5 dní v týdnu. Za týden postačí sníst hrst pistáciových oříšků. Pistácie jsou bohaté na minerální látky. Své zastoupení mají důležité stopové prvky jako například vápník, draslík, fosfor či železo. Jsou skvělou zásobárnou bílkovin - podíl bílkovin je až 20%.

Potřebujeme

  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 150 oloupaných nasekaných pistáciových ořechů (neslaných a nepražených)
  • 110 g třtinového cukru
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 10 g kakaového prášku
  • 160 g strouhané hořké, vysoce procentní čokolády
  • 20 g másla
  • 1 dávka (30 g) Micellar Casein
  • tuk na vymazání plechu

Postup

V mixéru utřeme vejce s 80 g cukru do pěny. Přidáme pistácie, mandle, kakaový prášek, protein a nastrouhanou čokoládu. Vymícháme hladké těsto.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přidáme zbylý cukr.

Zlehka přimícháme čokoládově oříškové těsto, které jsme smíchali a nakonec přilijeme vlažné rozpuštěné máslo.

Těsto nalijeme do dobře vymazaného plechu nebo formy na srnčí hřbet a vložíme do předehřáté trouby.

Pečeme asi 50 minut při 160 stupních.

Dobrou chuť!