Vánoční pečení - Tvarohový koláč s proteinem
Vánoční pečení - Tvarohový koláč s proteinem

Vánoční pečení - Tvarohový koláč s proteinem

Vánoční pečení - Tvarohový koláč s proteinem

Dezerty připravené z tvarohu jsou perfektní - nejenže výborně chutnají, ale obsahují velké množství bílkovin a pokud si zvolíte nízkotučnou variantu, tak i minimum tuku. Náš tvarohový koláč je ještě navíc obohacen o Micellar Casein, který koláč výborně ochutí a přidá ještě další bílkoviny a vitamíny navíc.

Obsah

Rozinky jsou významným zdrojem energie. Obsahují přírodní cukry, které poskytují organismu značnou dávku energie. V porovnání s nezdravými pamlsky tělu dodají mnoho dalších významných látek. Pokud nejblíže pocítíte v práci únavu, sáhněte po rozinkách, které můžete zkombinovat s oblíbenými oříšky (mandle, lískové nebo vlašské ořechy).

Rozinky také pomáhají tělu zbavit se toxinů. Látky, které obsahují, zejména však hořčík a draslík, pomáhají z těla odstraňovat nahromaděné škodlivé látky, a tak předcházet různým onemocněním.

Potřebujeme

  • 100 g rozinek
  • 2 PL hnědého cukru
  • 500 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 3 PL krupice
  • 100 g jogurtu
  • mouka na vysypání formy
  • 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein - příchuť vanilka

Postup

Nejdříve utřeme všechny sypké suroviny a následně přidáme vejce a nakonec tvaroh. Vše pořádně smícháme. Vezmeme si formu na pečení, vymažeme ji máslem a lehce vysypeme moukou (nebo formu vyložíme pečícím papírem).

Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C. Pečeme cca 35 - 60 minut (závisí na trubky).

Zda je těsto upečené zjistíme jednoduše - špejli píchneme do koláče - je-li po vytažení obalena těstem, koláč ještě není upečený. Pokud je suchá, koláč je hotový.


Tip

Pokud jste těsto ovocem nebo rozinkami neozdobili před pečením, můžete jím ozdobit vychladlý koláč.


Dobrou chuť!