Domácí chléb bez kynutí
Domácí chléb bez kynutí

Domácí chléb bez kynutí

 Domácí chléb bez kynutí

Přišla nečekaná návštěva a vy potřebujete připravit rychlé pohoštění? Zkuste tento rychlý, ale zároveň chutný chlebíček. Chléb nekyne, takže jeho příprava vám nezabere více než 15 minut.

V receptu jsme použili špaldovou mouku, která má nižší glykemický index a téměř o polovinu nižší obsah kyseliny fytové než klasická pšeničná mouka. Kyselina fytová je látka, která se často označuje jako antinutrient vzhledem k tomu, že do jisté míry zabraňuje vstřebávání prospěšných látek z potravy. Nachází se iv jiných rostlinných semenech (mandle, fazole, arašídy, lískové ořechy, čočka, kukuřice, hrách, rýže).

Chlebík je plný vlákniny díky špaldové mouce a Belly Fyto Detox. Doporučený denní příjem vlákniny je 25 až 30 g/den. Obsah 30 g vlákniny se nachází přirozeně v 1,7 kg jablek nebo 1,1 kg ořechů, 3,4 kg hlávkového salátu, 1,9 kg brambor, 4 kg vařených špaget, 1 kg banánů. Běžně nedokážeme přijmout stanovené množství vlákniny stravou, ale můžeme si pomoci například takto - nápojem plným vlákniny a přírodními rostlinnými extrakty. Jedna dávka Belly Fyto Detox obsahuje až 6,5 g vlákniny, což představuje až ¼ doporučené denní dávky.

Tento chléb vůbec nekyne – skvělá informace pro naše trávení! Nebudeme se totiž po konzumaci cítit nafouknutý a zároveň obohacená receptura o Belly Fyto Detox, které zajistí bezproblémové trávení.

Belly Fyto Detox má čistě přírodní složení. Kromě 100% rozpustné a nerozpustné vlákniny obsahuje také rostlinné extrakty, které pomáhají lidem se zácpou či hemeroidy. Produkt mají v oblibě lidé s omezeným pohybem. Pomůže při problémech s vyprazdňováním a hemoroidy, také při často nafouknutém břiše či trávicím diskomfortu.

Potřebujeme

  • 380 g špaldová mouka hladká
  • 1,5 odměrky Belly Fyto Detox
  • 300-350 ml acidofilní mléko (podle potřeby)
  • 1 ČL sůl
  • 1 ČL soda bikarbonu
  • lněná/dýňová/slunečnicová semínka
  • 3 PL olej

Koření na ozvláštnění chuti:

  • 2 PL mletý kmín
  • 1 PL koriandr

Postup

Všechny ingredience si postupně přidejte do velké misky a dobře promíchejte. Mělo by vám vzniknout hutnější, ale pevné těsto, které se bude trochu lepit. Na plech vystlaný pečícím papírem vyformujte podobný tvar jako má chlebíček. Plech vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a chlebíček pečte přibližně 45 minut, přičemž ho občas potřete vodou smíchanou se solí. Chlebíček můžete posypat lněnými, dýňovými, či slunečnicovými semínky. Po dopečení pořádně potřete chlebíček vodou se solí, aby byla kůrka křupavá a nechte vychladnout.

Dobrou chuť.