Kloubové tyčinky grátis k limitované edici Gelo-3 complex

Hlad, nepřítel č. 2 při hubnutí
Hlad, nepřítel č. 2 při hubnutí

Hlad, nepřítel č. 2 při hubnutí

Hlad, nepřítel č. 2 při hubnutí

Bežný človek (ktorý nemá zdravotné problémy), by vedel zabrániť nadváhe, keby dokázal ovládať svoje chute. Pri pohľade na jedlo, ktoré nám chutí, sa nám už v nervovom centre spúšťajú signály, ktoré provokujú chuťové poháriky....a na jedlo príde CHUŤ. Vidíme ho, cítime ho – chceme ho!

Pokud se neumíme kontrolovat, později může vzniknout závislost - např. na cukru, sladkostech. Když nedokážeme ovládat vůlí své chutě a přejídáme se, může to vést nejen k obezitě, ale také k duševním poruchám. Touha zhubnout je nenaplněná a hubnutí po 40-tce je stále složitější. Naštěstí existuje zaručena pomůcka: OVLÁDAT PŘÍMO CENTRUM SYTOSTI A CENTRUM HLADU.

Pokud by byl ve vašem těle hormon, jehož hlavním úkolem by bylo vyvolat pocit hladu, asi by ho většina z nás neměla příliš v lásce. Kdyby však existoval hormon, který by snižoval naše chutě na jídlo, objednali bychom si ho za vědro. Popišme si dva z hormonů, které ovládají náš apetit: ghrelin a leptin.

  • Hormon hladu ghrelin - kontroluje a zvyšuje příjem potravy. Uvolňuje se především v žaludku a signalizuje hlad. Jeho hladina hraje důležitou roli při určování toho, jak rychle se vrátí hlad po jídle.
  • Hormon sytosti leptin - snižuje příjem potravy. Leptin je tvořen tukovými buňkami a ovlivňuje tělesnou hmotnost. Předpokládá se, že leptin dokonce pomáhá regulovat ghrelin. Mnoho obézních lidí si však přejídáním vybudovalo odolnost vůči jeho účinkům a proto nejsou již schopni spalovat jako zdroj energie tuk.


Pocit hladu je způsob, jak vám tělo dává najevo, že potřebuje živiny. Přesto mnozí pociťují chronický hlad nebo jsou hladoví i těsně po jídle. Často je to důsledek nevhodné skladby potravy (nedostatek bílkovin nebo vlákniny, hormonální nerovnováhy, rezistence na leptin, vyrušení během jídla.

Žena, ktorá sa nevie rozhodnúť medzi zdravým a nezdravým jedlom

Slyšeli jste už o DLPA?

Po užití DLPA se v těle z něj vytvoří noradrenalin (přenašeč nervových vzruchů zlepšujících náladu a snižujících chuť k jídlu). Rovněž podnítí produkci gastrointestinálního hormonu cholecysokinin (CCK), který aktivuje centrum sytosti a tím navozuje pocit nasycení a ukončení přijímání potravy. CCK se tvoří v mozku a ve střevech, je důležitý při tvorbě pocitů sytosti a hladu. Pokud ho je málo, lidé se přejídají - pokud ho je dost, lidé jedí málo.

Kromě úžasné vlastnosti - odstranění přebytečné chuti na jídlo, DLPA dodává pocit bdělosti, zlepšuje paměť, na organismus působí velmi uklidňujícím dojmem - zvyšuje hladinu endorfinů, které způsobují dobrou náladu.

DLPA je dokonce přírodní analgetikum, které uvolňuje bolest. Studie prokázaly, že DLPA chrání endorfiny - které se vytvářejí v těle a potlačují bolesti a deprese, čímž DLPA potlačuje některé formy chronických bolestí - např. zad, artróz, artritid, migrén, PMS, potlačuje některé typy depresí a posiluje imunitní systém.

Zdroje DLPA

V jídle ho můžeme najít v mléce, sýru cottage, luštěninách, drůbežím a rybím mase, vajíčkách, ve vybraných oříšcích, semínkách, listové zelenině a celozrnných obilovinách.

Jak a kdy užívat DLPA pro snížení apetitu: vždy ráno nalačno v dávce 500 - 1500 mg, cca hodinu před jídlem s neslazeným nápojem, nejlépe s vitaminy C a B6, které ve významné míře podporují a znásobují účinky i vstřebávání esenciální aminokyseliny fenylalanin.

Přírodní doplněk stravy DLPA extra od Kompava již v kapslích obsahuje tyto látky ve správném poměru. Vyhněte se kombinaci DLPA extra s bílkovinami - brání vstřebávání DLPA.