Vánoční pečení - Bábovka s mrkví a proteinem
Vánoční pečení - Bábovka s mrkví a proteinem

Vánoční pečení - Bábovka s mrkví a proteinem

Vánoční pečení - Bábovka s mrkví a proteinem

Tuto bábovku si zamilujete - dá se využít jako,, snídaňová "bábovka, kterou si stačí potřít džemem, ale stejně ji můžete tuto jíst zcela samostatně, protože nevyžaduje absolutně nic. Je šťavnatá, zdravá a chuťově výborná.

Obsah

Mrkev zná asi každý. Používáme ji asi všichni, ale málokdo zná i její kvality, hodnotu a sílu. Mrkev je náš nejbohatší zdroj betakarotenu, ty se v organismu mění na vitamin A. 100 g mrkve představuje až trojnásobek denní doporučené dávky vitamínu A. Mrkev je bohatá i na vitaminy B, C, D a E. Obsahuje magnézium, vápník i železo. Mrkev je plná antioxidantů a vlákniny. Na druhé straně obsahuje minimum tuků a cukrů. Mrkev je prostě vynikající plodina plná síly. Pokud si chcete na sobě zkusit pozitivní účinky mrkve, měli byste denně sníst 1 - 2 syrové mrkve nebo vypít sklenici čerstvé mrkvové šťávy.

LadyFit chutná výborně, je slazený steví a obsahuje aminokyselinu L-lysin, která slouží k posílení imunity.

Potřebujeme

  • 280 g ovesných vloček
  • hrst strouhaných ořechů
  • 1 dávka (30 g) LadyFit  - příchuť vanilka-smetana
  • 4 PL medu
  • 3 ks vajec
  • 2 PL olivového oleje / rozpuštěného másla
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 větší mrkve
  • 1 jablko
  • špetku soli
  • 1 ks kypřící prášek
  • 1 ČL citronové kůry
  • 2 PL kakao
  • hrst rozinek
  • máslo na vymazání formy

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, mrkev nastrouháme na drobno a v misce spolu smícháme spolu s práškem do pečiva, špetkou soli a proteinem. Přidáme med, olivový olej, bílý jogurt, citrónovou kůru, rozinky, na kousky nakrájené jablko a žloutky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně metličkou vmícháme do vzniklé hmoty - těsto tak bude krásně nadýchané.

Vzniklé těsto rozdělíme na 2 poloviny - do jedné přimícháme hrst ořechů, do druhé přimícháme 2 lžíce kakaa.

Formu vymažeme máslem, vysypeme trochou mouky z vloček a střídavě vrstvíme těsto do formy až do naplnění - ořechové těsto, kakaové těsto, ořechové těsto, kakaové těsto, ...

Pečeme přibližně 40 - 50 minut při 180 stupních.

Tip

Pokud nemáte formu na bábovku nebo neradi bábovky, klidně si připravte těsto například do formy na muffiny. I ty budou jistě chutnat výborně.

 

Dobrou chuť!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zdroje

<a href='https://www.freepik.com/photos/flower'>Flower photo created by wirestock - www.freepik.com</a>