Jahody jdou dobře na všechny druhy receptů, na vdolky, koláče, nápoje a zmrzliny. Nemluvě o tom, jak báječný jsou máčené v čokoládě.
Potřebujeme:
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrneku hnedého cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
1 vejce
1/2 hrneku mléka
2 lžíce oleje
2 hrnky nakrájených čerstvých jahod
drobenka:
1/2 hrnku hladké mouky
2 dávky přírodní sladidlo STÉVIA
1/4 hrnku studeného másla
1/4 hrnku nasekaných pekanových ořechů
Postup:
1/ Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl .
2/ V jiné míse, vejce, mléko a máslo .
3/ Vmíchejte do suché přísady . Nalijte do vymaštěné zapékací misky .
4/ Jahody s moukou smíchejte a uložte na vrchní část .
Drobenka:
1/ Smíchame mouku a cukr do mísy, přidejte máslo a míchejte dokud se nevytvorí hrudky. Na vrch nasypeme pekanové ořechy .
2/ Pečeme na 180°C asi 30-35minut. Rozřežeme do čtverců a podávame ke kávě.
Dobrou chuť!!!