Vitamín U má příznivý vliv na enzymatické funkce a podpoření funkce trávicího traktu, především žaludku. Vitamín U je přírodní látka, která se přirozeně vyskytuje v zelí, v listech zelené zeleniny a v žloutku. Jeho hlavním úkolem je regulovat vylučování žaludečních šťáv, čímž pomáhá udržovat optimální pH v žaludku. Přispívá k ochraně sliznice žaludku a příznivě ovlivňuje celkovou funkci trávicího systému.
Vitamín U si získal velkou pozornost v polovině 20. století, kdy díky různým výzkumem byly objeveny jeho léčivé vlastnosti. Jde o přírodní výživový doplněk, který svou přirozenou cestou poskytuje ochranný účinek, posiluje imunitní systém, podporuje detoxikační funkce organismu a snižuje hladinu tuku a cholesterolu v krvi.
VITAMÍN U obsahuje:
- Vitamín U – methyl – methionin sulfonium chlorid, což je derivát aminokyseliny methioninu (dehydratovaná forma šťávy ze zelí). Jedna kapsle obsahuje 500 mg účinné látky.