Rostlinný protein se 60% obsahem bílkovin, složený ze 3 druhů rostlinných proteinů - hrachový, konopný a rýžový. Vegan Protein je obohacen o rostlinné aminokyseliny BCAA, díky čemuž dotvářejí kompletní aminoprofil a jedinečnost produktu. Navíc obsahuje vitaminy skupiny B (včetně vitamínu B12) a vitamín D3. Právě vitaminy D3 a B12 bývají nedostatkovými vitamíny u veganů, protože se nenacházejí v rostlinné stravě.
Vegan Protein ve formě proteinového nápoje zajišťuje kvalitní proces regenerace po jakémkoliv sportovním výkonu a udržuje organismus v dobrém fyzickém stavu a kondici. Díky vitaminu D3 přispívá k správnému vstřebávání vápníku a fosforu , k normální hladině vápníku v krvi, normální funkci imunitního systému a podílí se na procesu dělení buněk. Protein je vhodné užívat při cvičení, fyzické námaze a aktivním a zdravém životním stylu, pro růst a tvorbu svalové hmoty. Vegan Protein je slazený xylitolem a Stevieho. Xylitol je bezpečný pro diabetiky, v těle se metabolizuje pomalu, přičemž zvyšuje pocit nasycení. Je bez příchutě s příjemně sladkým a mírně chladivým efektem.
Vegan Protein neobsahuje sóju, lepek ani laktózu, neobsahuje GMO. Biekoviny nejsou upravovány tepelnou ani chemickou denaturací. Nejsou použity suroviny, které obsahují alergeny, gluten ani cholesterol, je lehce stravitelný a akceptovatel'ný organismem.
Vegan Protein obsahuje:
- Konopný protein - z přírodních konopných semen s obsahem všech 10 esenciálních aminokyselin , vysoký obsah esenciálních mastných kyselin (77% z celkového množství tuků), vlákniny (21%), vitamínu A, C, D, E a B komplexu a minerálů (Ca, mg, Zn, Fe). Polynenasycené mastné kyseliny má v optimálním poměru
- Rýžový protein - získává se vodnou extrakcí z čisté propíráním rýže. Má vysoký obsah aminokyseliny glutaminu a dobrou stravitelnost až 95,6 +/- 1,1% (PD value). Základní aminokyselinové spektrum má velmi blízké základnímu AA spektru mateřského mléka: 96%. Ve spojení s konopným a hrachová proteinem vytvářejí komplexní aminokyselinové spektrum
- Hrachový protein - vynikající vlastností hrachového proteinu je schopnost snižovat hladinu hormonu ghrelinu, který vylučuje prázdný žaludek. Hrachový protein setrvává v žaludku delší dobu a tím zpomaluje vylučování tohoto hormonu. Je vyráběn Belgickou firmou v prvotřídní kvalitě a vysoké nutriční hodnotě.
- Vitamíny skupiny B - přispívají ke zvýšení energie a zlepšení paměti, jejich obsah v 1 dávce je až 50%
- Rostlinné BCAA - chrání svalovou tkáň během tréninku a po něm