Osvěžení a protein? Určitě zkuste nový JUICY PROTEIN Více na...

Vánoční pečení – Fitness štědrák
Vánoční pečení – Fitness štědrák

Vánoční pečení – Fitness štědrák

Vánoční pečení – Fitness štědrák

Je u vás tradicí péct Štědrák - známý vánoční koláč, který chutná výborně a příjemně provoní domů? Štědrák od Kompavy potěší nejen chuťové buňky, ale zároveň obsahuje nálož výživných surovin, které prospějí zdraví.

Obsah

Vánoce jsou obdobím hodování, které štíhlé linii a zdravému životnímu stylu příliš nepřeje. Tradiční vánoční recepty, které ke svátkům jednoduše patří, dokážeme naštěstí připravit ve zdravější, ale stejně chutné formě, takže ani během Vánoc nemusíte porušit zásady zdravé výživy. Příprava fitness štědráku je rychlá, takže místo zdlouhavého pečení můžete trávit chvíle se svými milovanými a můžete si společně zdravě zamlsat bez zatíženého trávení a kilo navíc.

Fitness Štědrák obohacený o bílkoviny z Lady Fit proteinu, který obsahuje přírodní aminokyselinu L-lysin, která efektivně posílí imunitní systém. Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému podílu tuků tak LadyFit přispívá k udržení štíhlé postavy a získání dokonalých křivek, ale ik zachování zdravých kostí a svalů.

Potřebujeme

  • 3 jablka
  • 2 vejce
  • 9 PL pohankové mouky
  • 1 PL kokosového oleje
  • 5 PL mletého máku
  • 1 PL BIO kakaa
  • 1 bezlepkový kypřicí prášek do pečiva
  • 2 PL BIO javorového sirupu
  • 2 odměrky LadyFit proteinu (příchuť čokoláda-višeň)
  • BIO fíkový džem
  • nakrájené sušené švestky
  • goji
  • sušené mango

Postup

Jablka nastrouháme, přidáme mouku, mák, vajíčka. Pořádně promícháme a přisypeme kakao, kypřicí prášek, protein LadyFit. Přidáme kokosový olej a promícháme, aby se suroviny dostatečně spojily. Do těsta nakonec přidáme nasekané sušené švestky a dosladíme javorovým sirupem.

Pečeme v kulaté formě na 200 stupňů přibližně 30 minut.

Po dopečení necháme koláč vychladnout, potřeme ho bio fíkovým džemem a dozdobíme s goji, nasekaným sušeným mangem, brusinkami a posypeme na závěr zbylým mákem podle chuti.

Dobrou chuť!